Γιαλαvτζί ντολμαδάκια με κους κους...




















Τα αμπελόφυλλα (είτε τα έχουμε μαζέψει από το καλοκαίρι και τα έχουμε αποθηκεύσει στην κατάψυξη, είτε όπως και εδώ τα αγόρασα τουρσί, τα έπλυνα και τα άφησα για πέντε λεπτά λίγα- λίγα σε ζεστό νερό.)

Γέμιση

κούς κούς
άνηθο
μάραθο
φρέσκα κρεμμυδάκια
δυόσμο
μαϊντανό
πιπερια φλωρίνης
καυτερή μικρή πιπεριά
ντομάτα στον τρίφτη
χυμό λεμονιού
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι.
Τα απλώνουμε σε πυρέξ το ένα κοντά στο άλλο, τα σκεπάζουμε με αμπελόφυλλα και μερικές φέτες λεμονιού, για να μην καούν και για να αρωματιστούν. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 20' με μια κούπα νερό, αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με γιαούρτι κ πάπρικα.
 
Η γέμιση αν την αφήσουμε να σταθεί 2 ώρες στο ψυγείο και προσθέσουμε ψιλοκομμένα ντομάτα-αγγούρι γίνεται ένα νοστιμότατο ταμπουλέ.

Μια νηστίσιμη και πεντανόστιμη συνταγή για τις μέρες που έρχονται...καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!

Σχόλια