Σπανακόπιτα με τραχανά


































Φύλλο από αλεύρι σκληρό σταρένιο
Αλεύρι
Χλιαρό νερό
Ξύδι
Ελαιόλαδο
Αλάτι.

Γέμιση
Σπανάκι
Φρέσκα κρεμμυδάκια
Μάραθο
Άνηθο
Μαϊντανό.
Τα σοτάρουμε όλα μαζί σε ελαιόλαδο, αλάτι ,πιπέρι, έπειτα προσθέτουμε  μισό φλιτζανάκι τραχανά ξινό ,ένα αυγό χτυπημένο και μια κούπα τυρί της αρεσκείας μας . Ψήνουμε μια ώρα σε μέτρια θερμοκρασία!!!!!
Ο τραχανάς αντικαθιστά το ρύζι  ή την φρυγανιά λόγω των υγρών που κατεβάζει το σπανάκι, ταιριάζει εξαιρετικά και ενσωματώνεται αρμονικά στην πίτα προσδίδοντας της  περισσότερη γεύση!!!!!καλή επιτυχία...




Σχόλια