Τυροπιτάκια σαν κρουσανάκια!!!!!

















Άλλη μια οικογενειακή  ζυμαροκατάσταση καραντίνας  (τρίωρη) είχε αίσιο τέλος!!!!

Υλικά:
1 κούπα γάλα
½ κούπα  λάδι (ηλιέλαιο ή λιωμένο βούτυρο…)
1 αβγό
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.σ ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι
Περίπου 800 γραμμ. αλεύρι


Αυτή η ζύμη είναι πανεύκολη,  έχει πολύ κλασική γεύση (μπριός ψωμιού) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί  σε γλυκές και αλμυρές παρασκευές, αλλά και μόνο του  για πιο θρεπτικά σαντουϊτσάκια ή μπεργκεράκια .

Θέλουμε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, τα ζυμώνουμε όλα μαζί και περιμένουμε το μείγμα να φουσκώσει (μια ώρα σίγουρα).

Χωρίζουμε σε δώδεκα μεγάλα ή 24 μικρά κομμάτια.

Για να δώσουμε όμορφο σχήμα, βάζουμε τη γέμιση που μας αρέσει και στο τέλος του φύλλου χαράσσουμε σε γραμμές και τυλίγουμε.

Αλείφουμε με αβγό και τα αφήνουμε ένα τέταρτο τουλάχιστον μέσα στο φούρνο να ξεκουραστούν, έπειτα ανάβουμε το φούρνο στον αέρα 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Εγώ τα έκανα αλμυρά χρησιμοποιώντας  φέτα ή κίτρινα τυριά με γαλοπούλα !!!!! όπως και να τα κάνετε είναι πεντανόστιμα και φυσικά αρέσουν στα παιδιά-ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!





Σχόλια