Σπιτικά ζυμαρικά!!











     Ετοιμάζουμε σπιτικά ζυμαρικά μαζί με τα παιδιά!!!!!!!!!!
     Σε μια καθαρή επιφάνεια ρίχνουμε μισό κιλό αλεύρι, κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε 5 μεσαία αβγά λίγο αλάτι και λίγο ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε  από μέσα προς τα έξω μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Θέλει πολύ καλό ζύμωμα! Ήρθε η ώρα να ζυμώσουν τα παιδιά…
Ξεκούραση ζύμης  (μια ώρα στο ψυγείο)
Έπειτα  χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία μέρη και την ανοίγουμε με πλάστη σε λεπτό φύλλο ή χρησιμοποιούμε τη μηχανή για τα ζυμαρικά ! (εδώ ξεκίνησε το μεγάλο παιχνίδι με τα παιδιά κ τη μηχανή…περνάμε πρώτα σε χοντρό φύλλο κ όσο πάμε  ανεβαίνουμε σε νούμερο στη μηχανή για να γίνει πιο λείο κ λεπτό το φύλλο…
Εμείς ετοιμάσαμε ταλιατέλες  με μπέικον κ κρέμα (παιδικό πιάτο)
Ραβιόλια γεμιστά με μανιτάρια (για τους μεγάλους)
Και  λεπτά μακαρόνια(για  τις επόμενες μέρες-διατηρούνται στο ψυγείο καλά σκεπασμένα μέχρι δυο  μέρες)

ΥΛΙΚΑ   
500 γραμμ.  αλεύρι
5 αβγά
2  κ.σ  ελαιόλαδο
1 κ.σ  αλάτι

Τα φρέσκα ζυμαρικά τα βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό  για 3-4' και κατευθείαν στη σάλτσα για να μη μας κολλήσουν!!!!
Είναι πεντανόστιμα μπορούμε να πειραματιστούμε  με τις γεμίσεις και τις σάλτσες , τα παιδιά και οι γονείς  το ευχαριστήθηκαν και σαν απασχόληση και σαν τελικό αποτέλεσμα!!!!!!!!!!
Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!















Σχόλια