Ετοιμάζουμε
σπιτικά ζυμαρικά μαζί με τα παιδιά!!!!!!!!!!
Σε μια καθαρή επιφάνεια ρίχνουμε μισό κιλό αλεύρι, κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και
προσθέτουμε 5 μεσαία αβγά λίγο αλάτι και λίγο ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε από μέσα προς τα έξω μέχρι να γίνει μια σφιχτή
ζύμη. Θέλει πολύ καλό ζύμωμα! Ήρθε η ώρα να ζυμώσουν τα παιδιά…
Ξεκούραση ζύμης (μια ώρα στο ψυγείο)
Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία μέρη και την
ανοίγουμε με πλάστη σε λεπτό φύλλο ή χρησιμοποιούμε τη μηχανή για τα ζυμαρικά !
(εδώ ξεκίνησε το μεγάλο παιχνίδι με τα παιδιά κ τη μηχανή…περνάμε πρώτα σε
χοντρό φύλλο κ όσο πάμε ανεβαίνουμε σε
νούμερο στη μηχανή για να γίνει πιο λείο κ λεπτό το φύλλο…
Εμείς ετοιμάσαμε
ταλιατέλες με μπέικον κ κρέμα (παιδικό
πιάτο)
Ραβιόλια γεμιστά
με μανιτάρια (για τους μεγάλους)
Και λεπτά μακαρόνια(για τις επόμενες μέρες-διατηρούνται στο ψυγείο
καλά σκεπασμένα μέχρι δυο μέρες)
ΥΛΙΚΑ
500 γραμμ. αλεύρι
5 αβγά
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ αλάτι
Τα φρέσκα
ζυμαρικά τα βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό
για 3-4' και κατευθείαν στη σάλτσα για να μη μας κολλήσουν!!!!
Είναι πεντανόστιμα
μπορούμε να πειραματιστούμε με τις γεμίσεις
και τις σάλτσες , τα παιδιά και οι γονείς το ευχαριστήθηκαν και σαν απασχόληση και σαν
τελικό αποτέλεσμα!!!!!!!!!!
Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου