Γλυκόξινη σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης με τσίλι







Η συγκεκριμένη σάλτσα έγινε από πιπεριές Φλωρίνης.
Πλένουμε τις πιπεριές , καθαρίζουμε από τους σπόρους, ψιλοκόβουμε και βράζουμε  σε χαμηλή θερμοκρασία. Έπειτα πολτοποιούμε τη σάλτσα και προσθέτουμε αλάτι, ζάχαρη, ξίδι και νιφάδες από αποξηραμένο τσίλι( εγώ πρόσθεσα αρκετές κουταλιές....)
Έχει διάφανη υφή, γλυκόξινη γεύση και αυτή η σπιρτάδα που αφήνει στο τέλος είναι πολύ συναρπαστική!!!
Είναι  συνηθισμένη σε ασιατικά πιάτα διαφόρων ειδών όπου την συνδυάζουν με κοτόπουλο,πάπια, ζυμαρικά, σούπες,σαλάτες, τηγανητό ρύζι αλλά και ως ντιπ σε διάφορα τηγανητά εδέσματα!!!!!!






Σχόλια