Παξιμαδάκια τύπου Κυθήρων








Υλικά
1 κιλό αλεύρι (κίτρινο - χωριάτικο)
400-500 γραμμ.  χλιαρό νερο
250 γραμμ. ελαιόλαδο (καλής ποιότητας)
16  γραμμ. ξηρή μαγιά (δυο φακελάκια) ή προζύμι
14 γραμμ. αλάτι (όσο επιθυμείτε)

Λιώνουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό κ έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά κ αφήνουμε να ξεκουραστεί μια ώρα. Έπειτα πλάθουμε σε μπαστούνια, χαράσσουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί ξανά.
Φουρνίζουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα, κόβουμε σε παξιμάδια κ αφήνουμε στους 150 βαθμούς να αφυδατωθούν για περίπου 40 λεπτά.
Γίνεται ένα εύπλαστο ζυμαράκι που δεν κολλάει καθόλου στα χέρια, μοσχοβολάει ελαιόλαδο, αν χρησιμοποιήσουμε προζύμι διατηρούνται για πολύ καιρό, αλλά είναι αφράτα και τραγανά που δεν θα μείνει ψιχουλάκι....
Εγώ τη δοκίμασα πρώτη φορά στον παραμυθένιο παιδικό σταθμό του μικρού μου Νικία, τα παιδιά ευχαριστήθηκαν το ζυμαράκι και το αποτέλεσμα νομίζω ήταν το πιο νόστιμο απ' όλες  τις φορές..
Ευχαριστώ
 τους πολύτιμους βοηθούς μου για την μοναδική εμπειρία!!!!!!!!!!!!!!!!




Σχόλια