Μαρμελάδα πορτοκάλι-μανταρίνι






Μαρμελάδα πορτοκάλι - μανταρίνι

Διαλέγουμε πορτοκάλια και μανταρίνια ακέρωτα, βιολογικά χωρίς χτυπήματα. Πρώτα βράζουμε τα μανταρίνια ολόκληρα για 10'. Βρήκα μανταρίνια της ποικιλίας encore έχουν πολύ λεπτό φλοιό και η σάρκα είναι συνεκτική με έντονο πορτοκαλί χρώμα και ελάχιστα κουκούτσια. Αφού βράσουν τα ξεπλένουμε και αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια και λευκές μεμβράνες και τα ψιλοκόβουμε. Έπειτα καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και κρατάμε μόνο την ψίχα τους, την καθαρίζουμε και την ενσωματώνουμε με τα μανταρίνια. Μετράμε στο ένα κιλό καθαρού φρούτου 800 γραμμάρια ζάχαρης. ( τα μανταρίνια και τα πορτοκάλια ήταν πολύ ζουμερά και γλυκά όποτε δε χρειάστηκε περισσότερο ζάχαρη), προσθέτουμε και ένα ποτήρι νερό  και βράζουμε για περίπου 30’.
Μπορούμε να αρωματίσουμε με κάποιο μπαχαρικό όπως σκόνη τζίντζερ, σπόρους κάρδαμο ή κανέλα.












Σχόλια