Γαλακτομπούρεκο!!!






Υλικά:
κρέμα
1 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
1,5 φλιτζ. ζάχαρη
700 ml γάλα
300 ml κρέμα γάλακτος
4 αβγά
3 κ.σ βούτυρο φρέσκο
1  λοβό φρέσκιας βανίλιας

σιρόπι
700 γραμμ. ζάχαρη
400 γραμμ. νερό
1 λεμόνι ( χυμό κ φλούδα)

½  κιλό φύλλο κρούστας για γλυκά η Βυρηττού
250 γραμμ. φρέσκο βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων.

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι, όλα τα υλικά μαζί και υπολογίζουμε 3-4 λεπτά από το σημείο βρασμού, τέλος προσθέτουμε το χυμό ενός λεμονιού. Αφήνουμε να κρυώσει!!!!!!
Έπειτα ετοιμάζουμε την κρέμα, προσθέτουμε γάλα, κρέμα, σιμιγδάλι, ζάχαρη, βανίλια και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει, κατεβάζουμε από την φωτιά, χτυπάμε τα αβγά και τα προσθέτουμε στην κρέμα να ενσωματωθούν πολύ καλά, τέλος λίγο βούτυρο για να γυαλίσει η κρέμα. Αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία!!!
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τουλάχιστον τέσσερα φύλλα από κάτω καλά βουτυρωμένα, έπειτα ρίχνουμε την κρέμα και επαναλαμβάνουμε με φύλλα και βούτυρο μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα.
Ραντίζουμε με λίγο νερό την επιφάνεια και ψήνουμε για μια ώρα σε μέτρια θερμοκρασία.
Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στο καυτό γαλακτομπούρεκο, για να παραμείνουν τραγανά τα φύλλα μας !!!!
Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!







Σχόλια