Σουβλάκια κότοπουλο με χειροποίητες πιτούλες ολικής αλέσεως








Μαρινάδα  (8-9 σουβλάκια)

1 κιλό κοτόπουλο στήθος φιλεταρισμένο  ( το βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 40' να παγώσει ελαφρώς και έπειτα κόβουμε πανεύκολα ομοιόμορφα κυβάκια)
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. κάρυ
3 σκελίδες σκόρδο ( προαιρετικά)
1 κ.σ μέλι
1 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
1 λεμόνι χυμός
 ½ κούπα ελαιόλαδο
½ κούπα λευκό κρασί
αλάτι και πιπέρι.
Τα αφήνουμε ένα ολόκληρο βράδυ να μαριναριστούν και έπειτα τα περνάμε σε καλαμάκια ( τα οποία έχουμε μουλιάσει σε νερό 30' για να μην μας καούν στο ψήσιμο)
Τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά περίπου 10'.

Πίτες
αλεύρι - μαγιά- αλάτι ( όπως κάνουμε ένα γρήγορο ψωμάκι) ζυμώνουμε, αφήνουμε να ξεκουραστεί, πλάθουμε σε πιτες και ψήνουμε σε επιφάνεια






Σχόλια