Το ψωμί των Μεξικανών







Ετοιμάζουμε τορτίγιες από καλαμπόκι............

Υλικά : 500 γραμμ. καλαμποκάλευρο
             225 γραμμ. αλεύρι σκληρό
             1 κ..γλ. αλάτι , νερό όσο χρειαστεί ώστε να γίνει μια μαλακή και ελαστική ζύμη!!!
Ζυμώνουμε όπως το ψωμί, σταδιακά το νερό, αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη   30', ανοίγουμε με πλάστη συμμετρικές πίτες ή και ασύμμετρες και ψήνουμε όπως τις κρέπες, 1' με 2' λεπτά από κάθε πλευρά. Αν θέλουμε να τις τυλίξουμε τις αφήνουμε μαλακές, αν πάλι θέλουμε να τις φάμε σαν τάκος τις ψήνουμε περισσότερο.
       

Σχόλια