Λαλαγγόψωμα Μεσσηνιακά με πετιμέζι!





Λαλαγγίδες λέγονται στηνπεριοχή της Μεσσηνίας , τηγανίτες στην υπόλοιπη Ελλάδα, αυτό όμως που έχει σημασία είναι ότι όπως και να γίνουν αποτελούν ένα χορταστικό πρωινό...την συγκεκριμένη παρασκευή τόσο στην ονομασία όσο και στην εκτέλεση τη δανείστηκα από τη γιαγιά Κατινίτσα. Τα ονομάζει λαλαγγόψωμα γιατί γίνονται από τη ζύμη του προζυμένιου ψωμιού που καθώς περιμένουμε να φουσκώσει, κλέβουμε ένα κομματάκι, το ανοίγουμε με τα χέρια μας να λεπτύνει  και το τηγανίζουμε σε άφθονο ελαιόλαδο- σερβίρουμε φυσικά με πετιμέζι έτσι όπως διατάζει η γιαγια!!!!!!!!!!

Σχόλια