Για τις ταλιατέλες:
1αβγό
1 μελάνι σουπιάς
1 ποτήρι χλιαρό νερό
αλεύρι σκληρό
λίγο αλάτι.
Ζυμώνουμε να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά. Θέλουμε ένα σκληρό ζυμάρι. Ξεκουράζουμε για 30'. Χωρίζουμε την ζύμη σε κομμάτια κ αλευρώνουμε. Την περνάμε από την μηχανή τρεις φορές, από το χοντρό, το μέτριο και τέλος το λεπτό.
Για την σάλτσα:
ψιλοκομμένες σουπιές
κρεμμύδι
σκόρδο
καρότο
μάραθό. Σοτάρουμε όλα μαζί για λίγο κ σβήνουμε με ένα σφηνάκι ούζο. Πρόσθέτουμε λίγο νερό και βράζουμε. Έπειτα προσθέτουμε φρέσκια ντομάτα, αλάτι και πιπέρι κ βράζουμε για 5' επιπλέον.
Από την κατσαρόλα κατευθείαν με τα υγρά τους προσθέτουμε τις ταλιατέλες στην σάλτσα κ βράζουμε για 1'.
Από τα πιο νόστιμα και ιδιαίτερα ζυμαρικά που δοκίμασα για πρώτη φορά κ σίγουρα θα ξαναφτιάξω!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου