Ψαρόσουπες λαχταριστές...











Υλικά: 
ψάρια για σούπα όπως( μπακαλιάρο, κέφαλο, σκορπίδια,  σφυρίδα, ροφό, στείρα ή ότι άλλο μας αρέσει...)
πατάτες
κρεμμύδια
σέλινο ή σέλερι
ντομάτες φρέσκες αποφλοιωμένες και χοντροκομμένες
καρότα
κολοκυθάκια(προαιρετικά)
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
χυμός λεμονιού


Αν θέλουμε να κάνουμε σούπα με ρύζι ή κριθαράκι : βράζουμε τα λαχανικά σε λίγο νερό για 10 λεπτά, έπειτα προσθέτουμε το ψάρι, την ντομάτα, αρκετό ελαιόλαδο και βράζουμε για 15-20 λεπτά.
Σουρώνουμε το ζωμό, κρατάμε τα ψάρια με τα λαχανικά σε μια πιατέλα και τους ρίχνουμε εξτρα ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
Στον καθαρό ζωμό προσθέτουμε  λίγο νερό και έπειτα ρύζι ή κριθαράκι αναλόγως πόσα άτομα θα είμαστε. Περίπου μια κούπα ζωμό για ένα μικρό φλιτζανάκι ρύζι  ή κριθαράκι/ άτομο.

Μπορούμε να ψιλοκόψουμε τα λαχανικά και να τα σερβίρουμε με το ψάρι, αφού πρώτα το φιλετάρουμε σχολαστικά.

Επίσης μπορούμε να πολτοποιήσουμε τα λαχανικά, να τα αραιώσουμε με το ζωμό και να τα σερβίρουμε με το ψάρι.

Αν θέλουμε πιο έντονο κίτρινο χρώμα , προσθέτουμε λίγο κρόκο Κοζάνης.

Και τέλος αν θέλουμε να απογειώσουμε, αλλά και να προκαλέσουμε την γεύση μας , προσθέτουμε ελάχιστη μαστίχα Χίου σε σκόνη.


Όπως και να την φτιάξουμε, γίνεται πεντανόστιμη...






Σχόλια

  1. kathe fora pou ftiaxnw psarosoupa, pame sti kouzina me ton adelfo mou gia na dokimasoume an egine kalo. kai telika prin na ftiaksoume to trapezi telionei i soupa =)
    einai to pio agapimeno mou fagito, ygeia sta xeria sou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου