Τάρτα με Βερίκοκα

συνοδευόμενη με μους γιαορτιού με λικέρ μαστίχας








Zύμη τάρτας
Η ζύμη της τάρτας είναι το πιο σημαντικό σε αυή την συνταγή αλλά και σε όλες τις τάρτες,καθώς αποτελεί την βάση του γλυκού, και από κει και πέρα χρησιμοποιούμε φρούτα εποχιακά, από τα δέντρα μας, από τις λαϊκές αγορές , όποια μας αρέσουν όπως ροδάκινα,κεράσια, μούσμουλα,βανίλιες,βατόμουρα κ.τ.λ
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
125 γρ. αλεύρι
90 γρ. βούτυρο παγωμένο
1 κ.σ ζάχαρη
1 κ.σ νερό παγωμένο

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ για 2΄ και έπειτα ενσωματώνουμε με τα χέρια μας,την καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε 30' στο ψυγείο.
Έπειτα την τρυπάμε πολύ καλά με ένα πιρούνι και στρώνουμε κομμένα στη μέση τα βερίκοκα τα οποία τα πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη, αναλόγως πόσο ζουμερά και γλυκά είναι τα βερίκοκα, πάντως μην την φοβηθείτε  2 κ.σ οπωσδήποτε.
Την ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου 40'.
Αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη αν θέλουμε-δεν είναι απαραίτητο συστατικό και μερικά φύλλα δυόσμου και για πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση χτύπησα σταγγιστό γιαούρτι με λίγο λικέρ μαστίχας!!!!
Καλή επιτυχία!


Σχόλια