Rizotto με αρακά ή κριθαράκι με κολοκυθάκια....










Υλικά για 4 άτομα:
2 κούπες ρύζι
1 κούπα αρακά
λίγη μέντα (ή δυόσμο) κ βασιλικό
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι λευκό
1/2 κούπα λευκό κρασί (της αρεσκείας μας)
1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
1 κ.σ. βούτυρο
μαύρο πιπέρι(πραιρετικά και κατά βούληση)

Γίνεται με τον ίδιο τρόπο που κάναμε το ριζότο μανιταριών αλλά και όλα τα ριζότα,δηλ. σοτάρουμε κρεμμύδι σκόρδο ρύζι κ αρακά σε ελαιόλαδο(μια κουταλιά), έπειτα προσθέτουμε ζεστό νερό σταδιακά ή ζωμό (κότας), μόλις είναι έτοιμο, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε παρμεζάνα κ βούτυρο, αφήνουμε να ξεκουραστεί 2' και σερβίρουμε....




Το κριθαράκι με τα κολοκυθάκια γίνεται όπως και το ριζότο με τον αρακά μόνο που αντι για ρύζι χρησιμοποιούμε κριθαράκι, τα υλικά είναι τα ίδια, μόνο που δεν χρησιμοποίησα ούτε βούτυρο ούτε παρμεζάνα στο τέλος αλλά ξερό ανθότυρο για μια πιο καλοκαιρινή ελαφριά εκδοχή-καλή επιτυχία!!!!








Σχόλια