Υλικά:
8 μελιτζάνες
σάλτσα
500γρ. μοσχαρίσιο κιμά (άπαχο)
3πιπεριές φλωρίνης
1 κρεμμύδι
2κ.σ ελαιόλαδο
1σκελίδα σκόρδο
βασιλικό φρέσκο
3ώριμες ντομάτες
1/2 κούπα κόκκινο κρασί
1κούπα νερό
μπεσαμέλ
1λίτρο γάλα ελαφρύ
1κ.σ ελαιόλαδο
3κ.σ αλεύρι
1 αβγό
φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
τριμμένη παρμεζάνα (κατά βούληση)
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο γκρίλ μέχρι να ροδίσουν.
Ετοιμάζουμε τον κιμά βράζοντας όλα τα υλικά μαζί μέχρι να βράσει και να μην έχει καθόλου υγρά.
Στην μπεσαμέλ πάλι βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός του αβγού, ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά με σύρμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά προσθέτουμε ένα αυγό χτυπημένο,αλάτι,πιπέρι,μοσχοκάρυδο και τριμμένη παρμεζάνα.
Σε στρώσεις μελιτζάνα-κιμά και λίγη παρμεζάνα και τέλος την λεπτόρευστη κ ανάλαφρη μπεσαμέλ που θα το αναδείξει σε ένα καλοκαιρινό και ελαφρύ φαγητό!!!!!
Geia sou Kaiti, exeis ena award sto blog mou, ela na to pareis kapia stigmi.
ΑπάντησηΔιαγραφήa..thanks oslemaki, pws na to parw??
ΑπάντησηΔιαγραφήeinai edw: http://ozlemaki.blogspot.com/2012/05/tesekkur-ve-cocuklar.html
ΑπάντησηΔιαγραφή(kane antigrafi sti ikona -pou graei "versatile blogger"- kai vale sto blog sou, a kai mporeis na tin moirasteis me to allo bloggers)