Ρυζόγαλο με φράουλες











Υλικά για 6-8 μπολάκια:

4κούπες γάλα
1κούπα ζαχάρη
100 gr. ρύζι (γλασέ)
3κούπες φράουλες
2 κ.σ κόρν φλάουρ.

Πλένουμε καλά το ρύζι και έπειτα το πολτοποιούμε ελάχιστα στο μπλέντερ(βράζει πιο γρήγορα και γίνεται πιο κρεμμώδες) προσθέτουμε 2κούπες νερό κ αφήνουμε να βράσει για 15', έπειτα προσθέτουμε διαλυμμένο τον κόρν φλάουρ με το γάλα την ζάχαρη κ τις φράουλες , χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει 5'.Μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε ένα σφηνάκι ροδόνερο (προαιρετικά) και μερικά φύλλα δυόσμου για διακόσμηση και άρωμα.

Έχει μια παιδικότητα στη γεύση!!!!!!!!!!

Για να μην έχει πολύ έντονη την γεύση της φράουλας θα μπορούσαμε να φτιάξουμε το ρυζόγαλο κανονικά και να προσθέσουμε στο τέλος χοντροκομμένες τις φράουλες.
Επίσης να δέσουμε τις φράουλες με ζάχαρη και λικέρ σαν κομπόστα και  να τις σερβίρουμε πάνω από το ρυζόγαλο.
Παρολαυτά και στις τρεις εκδοχές οι φράουλες είναι στην εποχή τους ζουμερές και γλυκιές και θα είναι πεντανόστιμες σε όλες τις παραλλαγές!!!!!!!!!!!











Σχόλια