Προφιτερόλ....

















Υλικά για τα σουδάκια : 125γρ νερό,125 γρ γάλα,110γρ βούτυρο,140γρ αλεύρι,1/2κ.γ αλάτι κ ζάχαρη και 5μικρά αυγά ή 4 μεγαλύτερα.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το γάλα, το βούτυρο,ζάχαρη, αλάτι και αλεύρι, ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα και όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά κατεβάζουμε από τη φωτιά, περιμένουμε ένα λεπτό να πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία και ρίχνουμε ένα-ένα σταδιακά τα αυγά και ανακατεύουμε.Θα γίνει μια πηχτή κρέμα. Προθερμασμένο φούρνο 200βαθμούς, πάνω κάτω,μεσαία σχάρα.περίπου 20' να ροδίσουν. Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ ή σακούλα ζαχαροπλαστικής ή ακόμα και με δυο κουταλάκια και κάνουμε μικρά μπαλάκια σβήνοντας το τελείωμα προς τα πάνω κάνοντας κορφούλες .

Υλικά για την κρέμα βανίλια : 250γρ γάλα,250γρ κρέμα γάλακτος,80γρ ζάχαρη,1φρέσκια βανίλια,3κρόκους και αυγό ολόκληρο,20γρ αλεύρι,20γρ κόρν φλάουρ,1/2κγ αλάτι.

Βάζουμε γάλα, κρέμα και βανίλια σε μια κατσαρόλα. Μόλις βράσουν αποσύρουμε από τη φωτιά.Χτυπάμε σε μπόλ τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλεύρι και έπειτα ενσωματώνουμε τα αυγά στο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς,βάζουμε σε χαμηλή φωτιά την κρέμα ώσπου να δέσει περίπου σε 5'.

Υλικά για την κρέμα σοκολάτας: επαναλαμβάνουμε την παραπάνω κρέμα(ζαχαροπλαστικής), μόνο που αντί για βανίλια, έβαλα ένα σφηνάκι ουίσκι και πρόσθεσα και 200γρ σοκολάτας.
Αν μας πήξει αρκετά προσθέτουμε γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να μας γίνει μια απαλή λεπτόρευστη κρέμα.Αν αντιθέτως γίνει πολύ υγρή διαλύουμε μια κουταλιά κορν φλάουρ σε λίγο γάλα το προσθέτουμε στο μείγμα και βράζουμε για άλλα 2'.

Υλικά για το γλάσο σοκολάτας: 200γρ κουβερτούρα,200γρ κρέμα γάλακτος.Βράζουμε την κρέμα και ενσωματώνουμε την σοκολάτα.


Σερβίρουμε σε γυάλινα ψηλά ποτήρια -3 σουδάκια σε κάθε ποτήρι γεμισμένα με την κρέμα βανίλιας, 2 κουταλιές κρέμα σοκολάτας και λίγο(κατα βούληση) από το γλάσο σοκολάτας...είναι πεντανόστιμα, θέλουν όμως αρκετή συνέπεια ως προς τις αναλογίες και προσοχή αλλά αξίζει τον κόπο να τα φτιάξετε για τους φίλους σας... καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!



Θα μπορούσατε αντι για σοκολάτα στην κρέμα να βάλετε κρέμα φουντουκιού-και λίγα καβουρντισμένα φουντούκια για γαρνιτούρα.
Επίσης να πειραματιστείτε με λικέρ(όπως λικέρ πορτοκάλι ή λεμόνι.....)  αλλά και φρέσκα φρούτα εποχής.Ή αντί για γλάσο σοκολάτας-γλάσο καραμέλας ή λευκής σοκολάτας...













Σχόλια