Σοκολατόπιτα



Για την συγκεκριμένη σοκολατόπιτα την οποία μόνη μου εμπνεύστηκα, πειραματιζόμενη όμως 
 πολλές φορές με ποικίλες συνταγές  διαφόρων ειδών σοκολατόπιτας και υλικών καθώς  και χρόνοι ψησίματος.............


Υλικά:
 5 αυγά (κατα προτίμηση βιολογικά)
60γρ αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
ξύσμα από ένα πορτοκάλι-θα μπορούσατε και από δυο και από τρία...
3 κουτ.σ ζάχαρη-θα μπορούσατε να την αποφύγετε βάζοντας λίγη σοκολάτας γάλακτος-ή δημιουργώντας μια πικρή γεύση που είναι ενδιαφέρουσα.
3 κουτ.σ βούτυρο
500γρ σοκολάτα κουβερτούρα( 250γρ. 50%κακάο-250γρ 72% κακάο)
εξαρτάται από τα γούστα μπορείτε να βάλετε όποια σοκολάτα σας αρέσει , εγώ προτιμώ την έντονη γεύση κακάο και λιγότερο της ζάχαρης που βγάζει η γάλακτος...

Σε μπεν-μαρί σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με το βούτυρο, αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και ενσωματώνουμε με την λιωμένη σοκολάτα.
Σε άλλο σκεύος κάνουμε τα ασπράδια μαρέγκα, εντωμεταξύ κοσκινίζουμε το αλεύρι και έπειτα το προσθέτουμε στην σοκολάτα και με απαλές-κυκλικές κινήσεις προσθέτουμε στο μείγμα και την μαρέγκα, ενσωματώνουμε καλά να αναμειχθούν όλα τα υλικά.Ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι μεσαίου μεγέθους , σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 20 λεπτά ακριβώς!!!!
Δεν ψήνουμε περισσότερο και ας μας φαίνεται άψητη,συνεχίζει να ψήνεται για κάποια δευτερόλεπτα και εκτός φούρνου και μετά από 15' στέκεται ζουμερή εσωτερικά και σωστά ψημένη εξωτερικά.
Στην συγκεκριμένη σοκολατόπιτα θέλοντας να την πλουτίσω με σοκολάτα για λάτρεις του είδους, την περιέλουσα με διάφορες σοκολάτες για χρώμα (σε γκανάζ), αλλά το θεωρώ περιττό, διότι η σοκολατόπιτα είναι στεγνή εξωτερικά και συνοδεύεται ιδανικά με  βανίλια παγωτό.




Σχόλια