Σπιτικά burger.......







Προσθήκη λεζάντας


Κέτσαπ

ώριμες ντομάτες
πιπεριά φλωρίνης(για χρώμα κ γεύση)
πουγκί αρωματικών :δάφνη, μπαχάρι,κανέλα,ρίγανη,θυμάρι.
1σφηνάκι ξύδι (αν είναι δυνατό προσθέστε το μισό)
1σφηνάκι μαύρη ζαχάρη
1σφηνάκι λάδι
αλάτι. Πολτοποιούμε και σιγοβράζουμε τη σάλτσα ντομάτας μέχρι να δέσει και να πιει όλα τα υγρά της.












Μαγιονέζα

1 αυγό
1κούπα ηλιέλαιο
2 κ.σ μουστάρδα
αλάτι
1 κ.σ αλέυρι
3κ.σ νερό

 Χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε σταδιακά το λάδι, έπειτα την μουστάρδα και το αλάτι. Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε αλέυρι με νερό και όταν γίνει σαν κρέμα,  όσο είναι ζεστό το μείγμα το προσθέτουμε στο αυγό και με ένα σύρμα με γρήγορες κινήσεις ενσωματώνουμε. Με αυτό τον τρόπο ψήνουμε αλλά και πήζουμε με ένα μόνο αυγό αρκετή ποσότητα μαγιονέζας. Και δεν έχει να ζηλέψει καμμιά μαγιονέζα light!!!!!!!!

















Ψωμάκια

1kgr αλεύρι σκληρό
500gr αλεύρι μαλακό
500gr αλεύρι ολικής
3 φακελάκια μαγιάς
1κ.σ ζάχαρη
1κ.σ αλάτι
1αυγό
3κ.σ βιτάμ

Χλιαρό νερό με μαγιά αλάτι κ ζάχαρη, σταδιακά προσθέτουμε αλέυρι, δεν θέλουμε σφιχτή ζύμη,περιμένουμε μισή ώρα να φουσκώσουν, αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι, ψήνουμε για 35' περίπου στους 180 βαθμούς.















Μπιφτέκια

βοδινός ή μοσχαρίσιος κιμάς ( όχι άπαχος)
αυγό
αλάτι κ κάποιο μπαχαρικό της αρεσκείας σας ( κύμινο,μοσχοκάρυδο, ρίγανη, θυμάρι ...ότι σας αρέσει..)
Ενσωματώνουμε και πλάθουμε σε μπιφτέκια με λίγο ελαιόλαδο στα χέρια μας για να μην κολλήσουν, ειδικά αν ψηθούν στα κάρβουνα. Λίγο ψήσιμο-δυνατή φωτιά...
 Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σχόλια

  1. τα καραμελωμένα κρεμμύδια που ταιριάζουν τέλεια στο burger γίνονται απλά προσθέτοντας στο τηγάνι ροδέλες κρεμμυδιού με λίγο ελαιόλαδο αλάτι ,πιπέρι και ελάχιστη μαύρη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου