Φακόρυζο σαλάτα







Εκτέλεση : βράζουμε σε άλλη κατσαρόλα τις φακές, σε άλλη το ρύζι για να μην αναμειχθούν χρωματικά, σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Εγώ χρησιμοποίησα ελληνικές πλατιές φακιές 20' βράσιμο κ ρύζι μακρύκοκκο 15΄ βράσιμο και τα δυο σε αλατισμένο νερό.

Υλικά : πιπεριές χρωματιστές, σπανάκι ωμό (μικρά χλωρά φυλλαράκια),μαϊντανό,κόκκινο κρεμμύδι.
Βινεγκρέτ : ελαιόλαδο, βαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι.  ( ή  )  ελαιόλαδο, λεμόνι, ξύδι(λευκό), γιαούρτι (στραγγιστό),θυμάρι,άνηθο,αλάτι κ πιπέρι. Μπορείτε να φτιάξετε κ τις δυο βινεγκρέτ και να αφήσετε τους καλεσμένους σας να επιλέξουν ανάμεσα σε αυτή που τους ταιριάζει.






Σχόλια