Ταλιατέλες ή Μακαρούνες;























































Σάλτσα: ντομάτα,σκόρδο,βασιλικό,ελαιόλαδο.αλάτι.
Οι ντομάτες δεν είναι η εποχή τους -χρησιμοποιούμε ντομάτα που έχουμε αποθηκεύσει σε βαζάκια από το καλοκαίρι κ επιπλέον μερικές φρέσκιες ώριμες για περισσότερη φρεσκάδα. Κλασική συνταγή,ταιριάζει με όλα τα ζυμαρικά



 Τα φρέσκα ζυμαρικά θέλουν σκληρή αλλά και ελαστική ζύμη, λεπτό άνοιγμα,καλά βρασμένο κ αλατισμένο νερό κ ελάχιστο βράσιμο-εξαρτάται του σχήματος.Οι ταλιατέλες έβρασαν σε τρία λεπτά, ενώ οι μακαρούνες σε δεκαπέντε!!!!τα ζυμαρικά γίνονται εύκολα,πειραματιστείτε με τις διαφορετικές ποικιλίες αλευριών, αλλά και με διάφορα υλικά που σας αρέσουν!!!!

Οι μακαρούνες συνοδεύτηκαν με σοταρισμένο κρεμμύδι σε ελαιόλαδο,ξερό τυρί,πιπέρι κ λίγο πετιμέζι (όπου κάνει όλη την διαφορά) κ δίνει μια γλυκόξινη γεύση.

Σχόλια